Filtreler

İndirim!

Lenovo ThinkPad T14p Intel Core i7 13700H 16GB 512GB SSD RTX 3050 4GB 14 İNÇ 2240×1400

53.299,99

Save: 12.5%

Eğlenmek ve üretken bir şekilde çalışmak için, iyi bir pil ömrüne, rahat bir klavyeye, hoş bir gövdeye ve güçlü RTX3050 ve i7 13700H donanımına sahip özel bir dizüstü bilgisayara ihtiyacınız var. Lenovo ThinkPad T14p bu unvanı iddia ediyor.

Stok kodu: NNN0000002 Kategoriler: , Etiketler: ,

Açıklama

İş tasarımı

Lenovo ThinkPad T14p bir ultrabook olarak sınıflandırılabilir. Yalnızca 1,47 kg ağırlığındaki bu cihaz, magnezyum bir gövdeye sahiptir; dayanıklı ve dokunuşu hoş, ancak kirlenmesi zor. Katı ve tuhaf görünüm, bunun solitaire oynamak için değil, önemli sorunları çözmek için kullanılan bir makine olduğunu vurguluyor gibi görünüyor.

Arka aydınlatma minimum düzeyde kullanılır: klavyede, güç düğmesinde şarjı belirtmek için ve kapaktaki “i” harfinde dizüstü bilgisayarın durumunu belirtmek için kullanılır. Model adından da anlaşılacağı gibi 14 inçlik bir ekrana sahip. Çerçeveler çok ince değil ancak kapağı kapatırken ekranda parmak izi bırakmak daha zor. Ve kamera olması gerektiği yerde, üstte.

Klavye, dokunmatik yüzey ve TrackPoint

Herhangi bir ultrabook’un iki önemli özelliği vardır. Birincisi, tek akü şarjıyla çalışma süresidir. İkincisi ise her yerde kullanım kolaylığıdır. Son sorunun çözümünde klavye ve dokunmatik yüzey büyük rol oynuyor. Lenovo, dokunmatik yüzeyin bir analogunu (tanınmış TrackPoint) tanıtarak daha da ileri gitti.

Klavyenin ortasında kırmızı bir noktaya benziyor. Ancak eldivenle veya ıslak ellerle de kullanılabilir. Bir yandan, bir seçeneğin olması iyi bir şey. Öte yandan alışkanlığın gücü dokunmatik yüzeyden vazgeçmenize izin vermeyebilir. Lenovo ThinkPad T14p hassastır, küçüktür, diğer Windows dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi sıkıştırılır, tabana daha yakındır ve standart işletim sistemi hareketlerini destekler. Ancak oyunlarda tüm dokunuşlar doğru şekilde işlenmediğinden fare olmadan oynamak zor olacaktır.

Ancak klavye mükemmel: altı sıra düğme, yeterince aralıklı oklar, dizüstü bilgisayar standartlarına göre iyi yolculuk ve ses rahatsız edici değil. Fn tuşunun Ctrl yerine bulunması dışında, ancak yeniden atanabilirler. Ampad yok ve onu nereye koymalıyım? Arka ışık, iki çalışma modunun hiçbirinde gözlere zarar vermez. Yazdırmak çok uygundur. Parmaklarınızı masaya vurmak yerine klavye kullanıyormuşsunuz gibi geliyor. Elbette tercihler farklılık gösterir, bu nedenle bir dizüstü bilgisayar satın almadan önce ona kendiniz dokunmanız daha iyi olur.

Ekran, ses ve iletişim

Lenovo ThinkPad T14’ün dört ekran versiyonu vardır. Hepsi IPS teknolojisi kullanılarak yapılmıştır ve parlaklık bakımından farklılık gösterir – 250, 300, 400 ve 500 nit seçenekleri vardır. En parlak sürüm, bir dokunmatik katman ve PrivacyGuard ile donatılmıştır. Bu, görüş açılarını azaltmanıza olanak tanıyan bir teknolojidir.

Ekran buzlu camla kaplanmıştır. Nispeten yüksek parlaklık ve kontrast dikkate alındığında, her şey her koşulda mükemmel bir şekilde görülebilir. İyi IPS matrisleri için görüş açıları standarttır ve ayrıca ekran tek elle 180 derece açılabilir – “MacBook testi” geçilir. Ancak burada Full HD çözünürlük ve 60 Hz yenileme hızının pil ömrüne büyük etkisi olması dışında teknik mucize yok.

Lenovo ThinkPad T14p Intel Core i7 13700H 16GB 512GB SSD RTX 3050 4GB 14 İNÇ 2240x1400

Gövde üzerinde Dolby Audio yazısı görünse de ses sisteminin sesi etkileyici değil. İki hoparlör aşağı doğru yönlendirilir ve bas tamamen resmi olarak mevcuttur. Ancak konuşmacıların farklı bir hedefi olduğunu anlamalısınız – patlamayla baş edebilecekleri sesi net ve net bir şekilde yeniden üretmek. Çift yönlü uzun menzilli mikrofonlar da iyi çalışır.

Tüm durumlar için bağlantı noktaları uçlarda ve arkada bulunur. Sağda bir akıllı kart okuyucu, USB 3.1 ve Kensington kilit yuvası bulunur. Solda daha zengin bir set var: iki adet USB-C, Ethernet için bir uzatma ve yerleştirme istasyonu için bir bağlantı noktası, USB 3.1, HDMI 2.0 ve birleşik mikrofon/kulaklık girişi. Arka tarafta SIM ve microSD kartlar için bir yuva var. LTE, Wi-Fi 6 ve Bluetooth sürüm 5.1 dünyayla iletişimden sorumludur ve dokunmatik yüzeyin sağında bulunan parmak izi sensörü güvenlik içindir.

Lenovo ThinkPad T14p Intel Core i7 13700H 16GB 512GB SSD RTX 3050 4GB 14 İNÇ 2240x1400

İç dünya

ThinkPad T bir dizi iş dizüstü bilgisayarı olduğundan, güvenlik konusu burada dikkatle düşünülmüştür. Model, donanım ve yazılım düzeyinde veri koruma teknolojilerini destekleyen Intel Core i7 13700H hibrit işlemciyle donatılmıştır. Örneğin, anında RAM şifreleme ve önyükleme sırasında sistem koruması. Aynı zamanda güçlü bir 20 iş parçacıklı işlemci ve hızlı disk, ofis görevlerini fındık gibi ezer. Donmak yok, düşünceli olmak yok.

Video kısmından 4 GB video belleğine sahip ayrı bir Nvidia RTX 3050 ekran kartı sorumludur.

Lenovo ThinkPad T14p Intel Core i7 13700H 16GB 512GB SSD RTX 3050 4GB 14 İNÇ 2240x1400

Uzun süre çalışır, hızlı şarj olur

Gadget, 57 Wh pil ile çalışır. Değer bir rekor olmasa da Google Chrome üzerinden YouTube videolarını %70 ekran parlaklığında, %50 ses seviyesinde ve enerji tasarrufu modunda izlerken çalışma süresi 9,5 saat oldu. Ofis programlarında ve tarayıcıda çalışıyorsanız gün boyu priz ihtiyacınız olmayacak.

Dizüstü bilgisayarın mevcut tüm gücünü% 90 değil de almanız gerekiyorsa, USB-C aracılığıyla bağlanan 65 W’lık bir şarj cihazıyla çalışmak daha iyidir. Hızlı şarj desteği sayesinde pili bir saatte %0’dan %80’e kadar doldurabilirsiniz. Bu arada, %5 şarjla dizüstü bilgisayar uyarı vermeden uyku moduna geçiyor. Bu, verileri kaydetmek için yapıldı, ancak bu durumda kapatmadan önce bir zamanlayıcı faydalı olacaktır.

Sonuçlar

Bu modeli geliştirirken ulaşmaya çalıştıkları temel amaç teknik kayıtlar değil, kolaylık ve güvenilirlikti. Ve Lenovo bunu başardı. Şık tasarım, güçlü işlemci, uzun pil ömrü, ergonomik klavye, çok sayıda bağlantı noktası ve yerleşik güvenlik mekanizmaları; neredeyse mükemmel taşınabilir Windows makinesi.

Ek bilgi

Ağırlık 1,47 kg
Boyutlar 226,9 × 317,7 × 17,9 cm
Üretici firma

Bilgisayar tipi

işlemci markası

İşlemci (CPU)

işlemci modeli (CPU)

İşlemci çekirdeği sayısı

Laptop ekran kartı üreticisi

EKRAN KARTI (GPU)

Video belleği kapasitesi

rastgele erişim belleği (RAM)

Ekran köşegeni

Dizüstü laptoplar ekran tipi

Ekran çözünürlüğü laptoplar

Ekran yenileme oranı

Işletim sistemi OS

SSD disk kapasitesi

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Lenovo ThinkPad T14p Intel Core i7 13700H 16GB 512GB SSD RTX 3050 4GB 14 İNÇ 2240×1400” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir