Filtreler

İndirim!

Asus Vivobook Pro 15 AMD Ryzen 9 7940H 16GB 1TB SSD RTX4060 8GB 15.6 İNÇ FULL HD 144HZ

46.299,00

Save: 11.8%

Vivobook Pro 15, 144Hz yenileme hızına sahip IPS ekranda renkli görüntüler sunan güçlü bir dizüstü bilgisayardır. AMD Ryzen mobil işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 4060 grafik kartından oluşan modern konfigürasyon, verimli çift fanlı soğutma sistemi sayesinde maksimum performansta çalışacak.

Stok kodu: NNN0000009 Kategoriler: , Etiketler: ,

Açıklama

ASUS Vivobook Pro 15: serinin en gelişmiş dizüstü bilgisayarı

Teslimat içeriği

Bu cihaz bir kullanım kılavuzu, 150W şarj cihazı ve bazı eğlenceli çıkartmalarla birlikte gelir.

Tasarım

Dizüstü bilgisayar, metal ve plastiğin akıllı kombinasyonuna dayanan tipik bir Vivobook tasarımına sahiptir. Kapağın sağ tarafında bu seriye tanıdık kabartma şeklinde yapılmış bir logo yer alıyor. Aslında kapağın kendisi, dizüstü bilgisayar gövdesinin tamamındaki tek metal şeydir.

Cihazın tabanı plastikten yapılmış olduğundan basıldığında hafif bir bükülme görülebilir. Bazın daha ilgi çekici özelliği, yüzeyine konan bakterilerin %99’unu öldürebilen antibakteriyel kaplamasıdır.

Boyutlar açısından Vivobook Pro 15 oldukça kompakttır. Kalınlığı neredeyse 20 mm, ağırlığı ise sadece 1,75 kg.

Neyse ki kapak tek elle açılabiliyor. Söz konusu konfigürasyon, çevresi ince çerçeveli, parlak bir ekran kullanıyor. Sonuç olarak %84’lük bir ekran/gövde oranı ortaya çıkıyor. Ekranın üstünde gizlilik kapağına sahip bir Full HD web kamerası bulunur.

Şimdi dikkatimizi klavye bloğuna çevirelim. Klavyenin büyük bir avantajı NumberPad bölümünün varlığıdır. Cihazın güç düğmesi aynı anda parmak izi tarayıcı görevi görüyor ve “Escape” ve “Enter” tuşları, toplam tuş kümesinden ayrı bir tasarımla vurgulanıyor. Uygun tuş hareketi ve net geri bildirim, özellikle yazarken çalışma sürecine rahatlık katar.

Klavye bloğunun altında yer alan dokunmatik yüzey oldukça büyük ancak tıklama mekanizması o kadar da iyi değil. Neyse ki, doğru izleme bu ağır yükten payına düşeni alıyor ve cihazla olan deneyimim genel olarak olumluydu.

Dizüstü bilgisayarı ters çevirdiğinizde hoparlörlerin deliklerini görebilirsiniz. Büyük havalandırma bol miktarda soğuk hava akışına izin verirken, sıcak hava üç havalandırma deliğinden dışarı atılır; ikisi arka panelde ve biri dizüstü bilgisayarın sol tarafında.

Limanlar

Dizüstü bilgisayarın sol tarafında şunları bulabilirsiniz: bir USB Type-A 3.2 (Gen. 1) bağlantı noktası ve bir SD kart okuyucu. Sağ tarafta: güç kaynağını bağlamak için bir konektör, bir LAN bağlantı noktası, bir HDMI 2.1 konektörü, bir USB Type-A 3.2 (Gen. 1) bağlantı noktası, bir USB Type-C 3.2 (Gen. 2) bağlantı noktası ve Güç Bağlantı Noktası Teslimat işlevi ve Thunderbolt 4 konektörü.

Sökme, yükseltme seçenekleri ve bakım

Bu dizüstü bilgisayarın içine erişebilmek için toplam 9 Torx vidasını çıkarmanız gerekiyor. Bundan sonra alt paneli plastik bir aletle ön köşelerden başlayarak kaldırın.

Cihazın içinde, şarjı 8 saat internette gezinmek veya 7 saat video oynatmak için yeterli olan 70 Wh’lik bir pil bulunmaktadır. Pili çıkarmak için konektörü anakarttan ayırmanız ve onu tutan 5 vidayı sökmeniz gerekir. Burada Phillips vidalar kullanılıyor.

Metal kasanın altında tek bir SODIMM yuvasını fark etmek kolaydır. Anakartın 16 GB RAM’i var ve burada bulunan yuvaya 16 GB’a kadar DDR4 RAM sığabiliyor. M.2 PCIe x4 Gen 4 kalıcı bellek için tek yuva, metal bir braketin altına gizlenmiştir. Yuvaya erişmek için üç vidayı sökmeniz gerekir.

Dizüstü bilgisayarın soğutma sistemi iki ısı borusu, üç radyatör ve iki makul boyutlu fandan oluşuyor. Ayrıca VRM ve grafik belleğinin üstü metal ısı dağıtıcılarla kaplanmıştır.

Ses

ASUS Vivobook Pro 15 dizüstü bilgisayarın Harman Kardon hoparlörleri oldukça kaliteli ses üretiyor. Aynı zamanda alçak, orta ve yüksek tonlarda sapmalar yoktur.

Pil

Windows Better performans ayarı etkin, ekran parlaklığı 120 nit olarak ayarlanmış ve test programı dışında diğer tüm programlar kapalıyken pil testi gerçekleştirildiğinde, sonuç 8 saat 2 dakika web’de gezinme veya 7 saat 2 dakika video oynatma oldu.

Sonuç olarak

Şaşırtıcı olsun ya da olmasın, Vivobook Pro 15 kalite ve teknik özelliklerin mükemmel birleşimini sunuyor. MUX anahtarı sayesinde, özel bir GPU tarafından işlenen her karenin ekranda görüntülenmesi mümkündür. Ve burada kullanılan ekran kesinlikle sadece ofis çalışmalarına değil aynı zamanda oyunlara veya multimedyaya da yöneliktir.

Cihazın pil ömrü çok iyi değil ancak yine de güç bankasına ihtiyaç duymadan 8 saat web’de gezinme veya 7 saat video oynatımı sağlıyor.

Buradaki belleğin yarısı anakarta lehimlenmiştir ve yarısı da yükseltme için kullanılabilir. Tek M.2 PCIe x4 yuvası Gen 4 SSD sürücülerini destekler ancak kalıcı bellek, harici bir SD kart yuvası kullanılarak artırılabilir.

Dizüstü bilgisayar oldukça geniş bir bağlantı bağlantı noktası yelpazesiyle donatılmıştır: Thunderbolt 4, LAN, HDMI 2.1, SD kart okuyucu, iki USB Type-A 3.2 (Gen. 1) bağlantı noktası ve çok daha fazlası.

Cihazın klavyesinin kullanımı oldukça keyifli, biraz hayal kırıklığı yaratan tek şey yön tuşlarının boyutu. Güç düğmesi parmak izi okuyucuyla donatılmıştır ve Full HD web kamerasının üzerinde koruyucu bir perde bulunmaktadır.

Bu bir Vivobook olduğu için şirketin bir yerlerde maliyetlerden tasarruf etmesi gerekiyordu. Ve akla gelen ilk şey, dizüstü bilgisayarın tabanının yapıldığı plastiktir. Ancak oldukça dayanıklı bir malzemedir ve ASUS Antibacterial Guard ile kaplanmıştır.

Sonuç olarak ASUS, içerik oluşturucular, yazarlar ve sıradan oyuncular için ideal dizüstü bilgisayarı yarattı.

Ek bilgi

Ağırlık 1,80 kg
Boyutlar 234,3 × 359,8 × 19,9 cm
Üretici firma

Bilgisayar tipi

,

işlemci markası

İşlemci (CPU)

işlemci modeli (CPU)

İşlemci çekirdeği sayısı

Laptop ekran kartı üreticisi

EKRAN KARTI (GPU)

Video belleği kapasitesi

rastgele erişim belleği (RAM)

Ekran köşegeni

Dizüstü laptoplar ekran tipi

Ekran çözünürlüğü laptoplar

Ekran yenileme oranı

Işletim sistemi OS

SSD disk kapasitesi

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Asus Vivobook Pro 15 AMD Ryzen 9 7940H 16GB 1TB SSD RTX4060 8GB 15.6 İNÇ FULL HD 144HZ” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir