Filtreler

İndirim!

Lenovo Legion 7 Pro Intel Core i9 13900HX 32GB 2TB SSD RTX4080 12GB 16 İNÇ QHD+ 240HZ

114.499,99123.799,99

Üst düzey Legion Pro 7, maksimum performans sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Core i9-13900HX ve RTX 4080 kombinasyonu, zorlu oyunlarda bile yerel WQXGA çözünürlüğünde yüksek kare hızları vaat ediyor.

Stok kodu: NNN0000014 Kategoriler: , Etiketler: , ,

Açıklama

Lenovo Legion, oyunculara yönelik büyük potansiyele sahip bir dizüstü bilgisayar serisidir. Lenovo oyun dizüstü bilgisayarları gerçek oyuncular için idealdir. Bu cihazların performansı, en zorlu oyunlardan en iyi sonucu almanızı sağlar. Lenovo Legion serisi, oyun oynamayı destekleyen özel teknolojilerle donatılmıştır. Buna örneğin bilgisayarınızın performansını otomatik olarak optimize eden Legion AI Engine+ özelliği de dahildir.

Bu serideki dizüstü bilgisayarlar, sade ve zarif tasarımı oyun tasarımıyla birleştiren benzersiz bir stille öne çıkıyor. Lenovo Legion dizüstü bilgisayarların yelpazesi çok geniştir ve bu sayede hem çok yüksek gereksinimleri olan oyuncular hem de bütçe ekipmanı arayanlar ideal ekipmanı bulacaktır.

Lenovo Legion Pro 7 Fiyat ve Konumlandırma

Oyun dizüstü bilgisayarı denince aklınıza hemen oyuncu dediğimiz modern bilgisayar oyunlarının hayranları geliyor. Elbette Lenovo Legion Pro 7 öncelikle onlar içindir. Çünkü tüm gerçek oyuncular, her oyunu oynayabilecek, oyunun atmosferini, özel efektlerini, hızını ve grafiklerini hissetmenize yardımcı olacak güçlü, ultra modern bir cihazın hayalini kurar.

Ancak bu dizüstü bilgisayar aynı zamanda masaüstü benzeri performans isteyen kullanıcılar için de mükemmel bir seçimdir. Ayrıca bu güçlü makine programlama, video düzenleme ve bilgisayar destekli tasarım yapmanıza olanak sağlayacaktır. Intel Core i9-13900HX Lenovo Legion Pro 7 işlemcinin gücü bu görevler için kesinlikle yeterli olup, en yeni NVIDIA GeForce RTX 4080 (12 GB GDDR6) grafik kartı, modern oyun ve programların yüksek kaliteli grafiklerini deneyimlemenizi sağlayacaktır. .

Tüm bunlar, 6000 MHz’de çalışan 32 GB DDR5 bellek ve maksimum 2 TB depolama kapasitesine sahip PCIe 4 SSD ile tamamlanıyor. 240 Hz yüksek yenileme hızına sahip 16 inç IPS ekranda yalnızca oyun sürecinin keyfini çıkarmanıza değil, aynı zamanda film ve dizi izlerken çalışmanıza veya dinlenmenize de olanak tanıyan gerçek bir oyun canavarı.

Lenovo Legion Pro 7 Özellikleri

  • İşlemci: Intel Core i9-13900HX 24 çekirdek, (8 P-çekirdek, 5,4 GHz’e kadar; 16 E-çekirdek, 3,9 GHz’e kadar), 32 iş parçacığı, 36 MB önbellek
  • Grafik adaptörü, bellek kapasitesi: Tümleşik Intel UHD Grafik Kartı, nVIDIA GeForce RTX 4080, 12 GB GDDR6
  • Ana ekran: IPS, 2560×1600 WQXGA, 16:10, 16 inç, 240 Hz (+ Dolby Vision, G-Sync, TÜV Rheinland sertifikalı, X-Rite Pantone sertifikalı, LA2-Q AI çip), 500 nit parlaklık, mat kaplama
  • RAM: 32 GB DDR5 (2×16 GB 5600 MHz)
  • Bellek: PCIe SSD Gen 4, 2 TB’a kadar (2×1 TB)
  • Bağlantı portları:

sol panelde: USB-C 3.2 Gen 2 (DisplayPort 1.4, 140 W güç dağıtımı), USB-A 3.2 Gen 1;
sağ panelde: birleşik kulaklık/mikrofon girişi, USB-A 3.2 Gen 1, elektronik web kamerası deklanşör düğmesi;
Arka: Güç konektörü, USB-C 3.2 Gen 2 (DisplayPort 1.4, 140W güç dağıtımı), 2×USB-A 3.2 Gen 1 (1 her zaman açık, 5V2A), HDMI 2.1, Ethernet (RJ45)

  • Pil: 99 Wh, 330 W şarj cihazı, Süper Hızlı Şarj (30 dakikalık şarj %80 şarj sağlar, 60 dakikalık şarj %100 şarj sağlar)
  • Ses: her biri 2 W olan iki hoparlör, çift yönlü mikrofonlar
  • Web kamerası: Full HD 1080p, Tobii Horizon desteği
  • Bağlantı: Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2
  • Boyutlar: 21,95-25,90×363,40×262,15 mm
  • Ağırlık: 2,8 kg’dan itibaren

Lenovo Legion Pro 7’nin göze çarpmayan tasarımı

Daha önce oyun dizüstü bilgisayarları, tasarımcılara göre kelimenin tam anlamıyla donanımın gücünü ilk bakışta hissetmenizi sağlayan fütüristik çılgın makineler gibi görünüyordu. Artık çok daha zarif bir tasarıma sahipler ve bazen iş veya ofis dizüstü bilgisayarlarından yalnızca birkaç dokunuşla farklılaşıyorlar.

Lenovo Legion Pro 7’nin sade alüminyum gövdesi koyu gri renkte kaplanmıştır ve kapağı süsleyen yalnızca iki küçük Lenovo logosu ve büyük bir Legion yazısı vardır. Yanlardaki ve arkadaki büyük havalandırma delikleri, içeride güçlü bir donanım olması gerektiğinin tek göstergesidir.

Kasanın kendisi oldukça sağlam ve iyi monte edilmiş görünüyor. Klavye de kaliteli ve rahat bir baskı noktasına sahip ancak orta kısmı biraz esnek. İyi bir oyun dizüstü bilgisayarına yakışan Lenovo, buraya RGB aydınlatmayı kurdu.

İşlev düğmesini ve boşluk çubuğunu kullanarak aralarında geçiş yaparak altı RGB profilinden birini seçmek mümkündür. Başka bir LED şerit ön kenarda bulunur ve ayrıca RGB arka aydınlatmaya sahiptir. Bizim de özgürce uyarlayabileceğimiz altı bölgeden oluşuyor.

Dizüstü bilgisayarın kapağı ve tabanı dayanıklı plastik menteşelerle bir arada tutulur. Bu menteşelerin sağlamlığı sayesinde dizüstü bilgisayar kapağı güçlü basınç dışında sallanmaz.

Kapağın ilginç bir şekilde sabitlenmesi ve arkadaki çıkıntı sayesinde dizüstü bilgisayarı 180° açma olanağına sahip olduğunuzu söylememiz gerekiyor. Bu bir oyun cihazı için oldukça sıra dışı bir durum.

Kasanın alt kısmı ve klavyenin altındaki çalışma yüzeyi tamamen oldukça dayanıklı plastikten yapılmıştır. Kapağına göre rengi daha koyudur. Altta büyük havalandırma ızgaraları bulunur. Arkalarında iki fan ve büyük ısı borularından oluşan bir soğutma sistemi gizlidir. Lenovo, RAM’i, SSD sürücülerini ve içindeki kablosuz modülü değiştirme olanağı sağlamıştır. Bu şekilde Lenovo, kullanıcıları gelecekteki potansiyel iyileştirmelerle sınırlamaz.

240Hz yenileme hızına sahip harika 2K ekran

Lenovo, Legion Pro için 2560×1600 piksel çözünürlüğe sahip 16 inç WQXGA mat ekranı tercih etti. Merkezinde mükemmel renkler ve görüş açıları sağlayan bir IPS paneli bulunur. Ekranın kendisi oldukça parlak ve üreticiye göre maksimum 500 nit parlaklığa sahip. Aynı zamanda parlama önleyici, %100 sRGB, HDR 400, Dolby Vision, G-SYNC, azaltılmış mavi ışık ve yüksek performanslı oyun modu sunar. En boy oranı 16:10 olup, geleneksel 16:9 geniş ekrandan daha büyüktür.

Bu ekran oyun oynamak için mükemmeldir. Aydınlık ortamlarda oynayabilir ve oyun sırasında parlaklık seviyesini yükseltmeden karanlık alanlarda neler olduğunu görmeye devam edebilirsiniz. Düşük ışıkta tam bir renk ve ton yelpazesini kapsıyor, ancak oyun açısından bakıldığında oldukça büyük 16 inçlik bir ekran, ancak bazıları için biraz küçük olabilir. Maksimum yenileme hızı 240 Hz’dir; bu, yakınlığın ve akıcı hareketin son teknoloji efektlerden ve yüksek çözünürlüklü dokulardan daha önemli olduğu eSpor oyunları için idealdir.

Lenovo Legion Pro 7 performansı

Ancak bu, her şeyden önce güçlü ve üretken ekipmanlara sahip bir oyun dizüstü bilgisayarıdır. Buradaki her şey oyun için tasarlandı. Legion Pro 7, x86 hibrit mimarisine sahip üçüncü nesil yeni Intel Raptor Lake-HX işlemcilerini kullanıyor. 13. nesil işlemciler iki tür çekirdek kullanır – Alder Lake ve Golden Cove çekirdeklerine kıyasla ek değişiklikler getiren (örneğin, önbellek alt sisteminin değiştirilmesi) çekirdeğin önemli ölçüde yeniden oluşturulduğu Performans (Raptor Cove mimarisi). Performans çekirdekleri, güç açısından daha verimli Efficient çekirdeklerle daha da destekleniyor; 10. nesil Comet Lake x86 çekirdeğinin IPC’sini sunarken, daha büyük Performans çekirdeklerine göre gözle görülür derecede daha az güç tüketiyorlar.

Kahramanımız Intel Core i9-13900HX işlemciyle donatılmıştır. Bu işlemci 13. nesile ait ve yukarıda bahsettiğimiz hibrit mimariye sahip. Turbo Boost ile maksimum 5,40 GHz hıza ulaşabilen üst düzey bir işlemcidir. 8’i performans çekirdeği ve 16’sı verimlilik çekirdeği olmak üzere 24 çekirdek içerir ve toplam iş parçacığı sayısı 32 olur. P-çekirdekleri maksimum 5,40 GHz saat hızında çalışabilirken, E-çekirdekleri maksimum 5,40 GHz saat hızında çalışabilir. 3.90 GHz.

İşlemci, çekirdeklerine ek olarak 36 MB Intel Smart Cache bellek sunuyor. Açıkçası çok güçlü bir dizüstü bilgisayar işlemcisinden bahsediyoruz. Bu, benzer bir masaüstü işlemciden bekleyeceğinizden uzak olmasına rağmen, güç gereksinimlerinin de oldukça yüksek olduğu anlamına gelir. Intel Core i9-13900HX, 55 W temel işlemci gücüne ve maksimum 157 W turbo gücüne sahiptir.

Dizüstü bilgisayarda ayrıca entegre Intel UHD Graphics grafik kartı da bulunuyor. Yalnızca Hibrit iGPU modunu etkinleştirirseniz Lenovo Vantage uygulamasında buna geçiş yapabilirsiniz. Daha sonra yalnızca entegre GPU kullanılır. Bu, güç tüketimini ve fan gürültüsünü azaltır. Her zaman ayrı bir video kartına ihtiyacınız yoksa kullanışlıdır.

Dizüstü bilgisayar, 5600 MHz’de çalışan 32 GB’a kadar DDR5 bellek ve her biri maksimum 1 TB depolama kapasitesine sahip iki adede kadar PCIe 4 SSD ile donatılabiliyor.

Lenovo Legion Pro 7’nin özerkliği

Lenovo Legion Pro 7’nin bir dizüstü bilgisayardaki en büyük batarya olan 99 Wh bataryaya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Pilin özerkliği ilgili programlara bağlıdır. Güçlü donanım gerektiren oyunlar için pilin ömrü bir ila iki saat arasındadır. Sosyal ağlar, ofis işleri veya film/müzik pili çok daha az tüketiyor, böylece tek şarjla ortalama 6 saatlik kullanım elde ediyoruz.

Elbette daha fazla pil ömrü memnuniyetle karşılanacaktır, ancak bu kesinlikle serideki önceki dizüstü bilgisayarlara göre bir gelişmedir. Ancak güçlü bir oyun cihazıyla karşı karşıya olduğumuzu ve özerklik konusunda her zaman sorun yaşadıklarını anlamak gerekir.

Kit oldukça hantal ama güçlü bir 330W şarj cihazı içerir. Super Rapid Charge teknolojisi için destek aldı. Bu, şarjdan sonraki 30 dakika içinde %80 şarj sağlamanıza veya 60 dakika içinde %100 şarja ulaşmanıza olanak tanır.

Sonuçlar

Lenovo Legion Pro 7, oyun dizüstü bilgisayarlarının canavarıdır. Yerleşik bileşenler sayesinde güncel tüm oyunların keyfini yüksek ayarlarda çıkarabiliyoruz. Görsel olarak abartısız, basit tasarım onu ​​kullanıcı dostu kılar ve RGB aydınlatma kesinlikle öne çıkan bir özelliktir; masaüstünüzde gerçek bir oyun istasyonu varmış gibi hissedersiniz.

Beklendiği gibi test sonuçları oldukça iyi. Güçlü bir işlemci, video kartı, arayüz ve bağlantı modülleri setimiz var. Lenovo Legion Pro 7, en zorlu oyuncuların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Zaten iyi olan paket, muhteşem, parlak 240Hz ekran, Legion AI Engine+ ve elbette yüksek bir fiyatla tamamlanıyor.

Lenovo Legion Pro 7, şık ve sofistike görünen ve kullanıcıya profesyonel bir deneyim sunan mükemmel bir oyun dizüstü bilgisayarıdır. Masaüstü bilgisayarını modern bir oyun dizüstü bilgisayarıyla değiştirmek isteyenler için iyi bir seçim olacaktır. Lenovo Legion Pro 7’nin sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağına eminim.

Ek bilgi

Ağırlık 2,80 kg
Boyutlar 262,2 × 363,4 × 25,9 cm
Üretici firma

Bilgisayar tipi

işlemci markası

İşlemci (CPU)

işlemci modeli (CPU)

İşlemci çekirdeği sayısı

Laptop ekran kartı üreticisi

EKRAN KARTI (GPU)

Video belleği kapasitesi

rastgele erişim belleği (RAM)

Ekran köşegeni

Dizüstü laptoplar ekran tipi

Ekran çözünürlüğü laptoplar

Ekran yenileme oranı

Işletim sistemi OS

SSD disk kapasitesi

, ,

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Lenovo Legion 7 Pro Intel Core i9 13900HX 32GB 2TB SSD RTX4080 12GB 16 İNÇ QHD+ 240HZ” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir