Filtreler

İndirim!

Lenovo Legion 5 Pro Intel Core i7 13650HX 16GB 1TB SSD RTX4060 8GB 16 İNÇ QHD+ 240HZ

59.699,00

Save: 10.6%

Lenovo Legion 5 Pro, tavizsiz performansa sahip bir oyun dizüstü bilgisayarıdır. Dizüstü bilgisayar, Samsung’dan Intel Core i7 13650HX işlemci, GeForce RTX 3060 ekran kartı, 16 GB RAM ve 1 TB SSD aldı.

Stok kodu: NNN0000017 Kategoriler: , Etiketler: , ,

Açıklama

Lenovo Legion 5 Pro

Normal Legion 5 özlü ve katı bir şekilde tasarlanmışsa, Pro sürümü biraz daha oyuncu türüne odaklanır. Kasanın sakin tasarımı, parlak seri logosu ve güçlü soğutma sistemi ızgaralarıyla birleşiyor. Kapağın göze çarpmayan gri rengi parmak izlerini iyi gizler.

Dizüstü bilgisayarın gövdesi alüminyumdan yapılmış, cihazın kalınlığı 2,7 cm’yi geçmiyor ve ağırlığı 2,5 kg’dır. Parametreler, bu fiyat aralığındaki birçok oyun amiral gemisine benzer. Uygun ağırlık dağılımı sayesinde dizüstü bilgisayar tek elle açılabilir. Tüm dolgulu alt kısım oldukça ağır, üst kısım ise az ağırdır. Yan tarafta web kamerasının çalışmasından sorumlu ayrı bir mekanik düğme var. Sadece hareket ettirin ve kamera tamamen kapanacaktır. Bu çözüm gizlilik tutkunlarının ilgisini çekecek.

Legion 5 Pro’nun arkası yerleşik bir iskeleyi andırıyor.

Lenovo Legion 5 Pro

Sistemin daha verimli soğutulması için üzerine çok sayıda bağlantı noktası ve ek radyatör ızgarası yerleştirildi. Kasa malzemeleri, yapısal sağlamlık, parçaların uyumu, ergonomi – bu sınıftaki bir dizüstü bilgisayara yakışacak şekilde her şey en üst seviyededir. Elbette bu, gün boyu yanınızda taşıyabileceğiniz bir ultrabook değil ancak yeni ürünün ağırlığı ve boyutları, ciddi performansla telafi ediliyor.

Klavye ve konektörler

Klavyenin hareketi kısa, tuşlara rahat basılıyor ve vurmuyor. Standart düzende bir dijital ped bulunmaktadır. RGB arka aydınlatması aynıdır, iki parlaklık derecesi mevcuttur. Tescilli Lenovo Vantage yardımcı programı, dört bölge için renklere ve çeşitli efektlere ince ayar yapmanıza olanak tanır. Dokunmatik yüzey trendlere uygundur: büyük ve rahat. Elinizde fareniz yoksa kullanabilirsiniz.

Bağlantı noktalarının çokluğundan memnun kaldım: dört adet USB-A 3.2 Gen 1, biri 100 W’a kadar şarjı destekleyen bir çift USB-C 3.2 Gen 2, kablolu ağ için bir giriş, bir kulaklık için hibrit, HDMI ve özel bir güç konektörü.

Görüntülemek

Ekrana baktığınızda parlama önleyici kaplamayı ve yanlardaki özlü çerçeveleri hemen fark ediyorsunuz. İkincisi sayesinde, 16 inçlik bir matrisi 15,6 inçlik dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırılabilir bir gövdeye sığdırmak mümkün oldu. IPS ekranın özellikleri etkileyicidir: çözünürlük – 2560×1600, en boy oranı – 16:10, yanıt – 3 ms, yenileme hızı – 240 Hz. Yüksek Hertz, ekranda olup biten her şeyi daha akıcı hale getirir; bu, özellikle çevrimiçi atıcılar için önemlidir. G-Sync ve AMD FreeSync teknolojileri desteklenerek görüntü yırtılması önlenir.

Renk gamı ​​%100 sRGB’dir. Bu bir oyun modeli için nadir görülen bir göstergedir.

Kontrast sorun değildir ve siyahlar gri görünmez. Aydınlatmanın bütünlüğü mükemmel, parlama yok. Resim pürüzsüz, sulu ve doğal renk üretimine sahip. Dolby Vision formatında HDR desteği bulunmaktadır. Maksimum parlaklık seviyesi 500 nit olduğundan dizüstü bilgisayarın dış mekanlarda bile kullanımı rahattır. Ekran gerçekten birinci sınıftır; oyun oynama, fotoğraf düzenleme veya film izleme gibi her senaryoda yardımcı olur.

Önemli bir nüans: her dizüstü bilgisayar satıcı tarafından X-Rite ekipmanı kullanılarak ayrı ayrı kalibre edilir. İşletim sistemini yeniden yükleseniz bile renk profilleri, model seri numarası kullanılarak buluttan geri yüklenecektir. Ekran, ekranı ve her iki grafik bağdaştırıcısını (yerleşik ve ayrık) doğrudan bağlamanıza olanak tanıyan bir video sinyali anahtarı olan bir donanım MUX aracılığıyla bağlanır. Bu aynı anda iki hedefe ulaşır. Oyunlarda donanım, ekrana sinyal gönderen entegre grafiğin bant genişliği ile sınırlı değildir. Pil gücüyle çalışırken ayrı grafik kartları tamamen kapatılarak etkileyici pil ömrü sağlanır.

İyi özerklik

Geçmişte oyun dizüstü bilgisayarlarının pil ömrü mütevazıydı. Üreticiler genellikle birkaç saatlik çalışmadan sonra deşarj olan küçük piller takarlar. Bu tür cihazların çoğunlukla evde kullanıldığı açıktır, ancak bir dizüstü bilgisayar farklı durumlarda yardımcı olabilir – bazen elektrik prizinden uzakta çalışmanız veya uçakta video izlemeniz gerekir.

Legion 5 Pro’da 80 Wh’lik devasa bir pil için yer var. Orta parlaklıktaki cihazın, belge düzenleme gibi günlük görevlerde yaklaşık 6 saat dayanabilmesi yeterli. Artan ekran hızını kapatırsanız (bundan Fn+R kısayol tuşu sorumludur), pil 7,5 saate kadar dayanır.Oyunlarda beklendiği gibi pil çok daha hızlı boşalır – güçlü bir video kartı çok fazla enerji tüketir enerji. Birlikte verilen 300W adaptör, pili yaklaşık 80 dakikada tamamen şarj eder. Doğru, güç kaynağı çok büyük ve neredeyse bir kilogram ağırlığında.

Sonuçlar

Legion 5 Pro, üst düzey performansı ve detaylara verdiği önemle büyülüyor. Güçlü bir video kartı, çoğu oyunu maksimum hızda çalıştırmanıza olanak tanır ve renkli 2,5K ekran, pürüzsüz ve net görüntüler sunar. Dizüstü bilgisayarın pazarlamacılar tarafından değil mühendisler tarafından yaratıldığı açıktır. Seçilen bileşenler en pahalı bileşenler değildi, ancak satıcı, iyi düşünülmüş bir soğutma sistemi sayesinde bunlardan maksimum performansı elde etmeyi başardı. Ayrıca geniş bir bağlantı noktası yelpazesine ve uygun pil ömrüne de dikkat ediyoruz. Lenovo Legion 5 Pro, sınıfının en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından biridir, bu nedenle kesinlikle ilgiyi hak ediyor.

 

Ek bilgi

Ağırlık 2,55 kg
Boyutlar 260,4 × 363,4 × 26,8 cm
Üretici firma

Bilgisayar tipi

işlemci markası

İşlemci (CPU)

işlemci modeli (CPU)

İşlemci çekirdeği sayısı

Laptop ekran kartı üreticisi

EKRAN KARTI (GPU)

Video belleği kapasitesi

rastgele erişim belleği (RAM)

Ekran köşegeni

Dizüstü laptoplar ekran tipi

Ekran çözünürlüğü laptoplar

Ekran yenileme oranı

Işletim sistemi OS

SSD disk kapasitesi

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Lenovo Legion 5 Pro Intel Core i7 13650HX 16GB 1TB SSD RTX4060 8GB 16 İNÇ QHD+ 240HZ” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir